top of page

Verkostoituminen kyberalalla

Keväällä 2023 pyysimme kannattajajäseniämme jakamaan parhaat työnhakuvinkkinsä*. Lähes kaikissa vastauksissa yritykset nostivat esiin verkostoitumisen sekä verkostojen merkityksen. Verkostoituminen on kiistatta palkitseva ja tärkeä osa nykyajan työelämää, mutta varsinkin uran ja opintojen alkuvaiheessa sopivien verkostoitumispaikkojen ja -tapojen löytäminen saattaa tuntua työläältä. Tässä julkaisusta löydät Women4Cyber Finlandin (W4CFI) vinkkejä verkostoitumiseen liittyen. * Kiinnostaako työ kyberturvallisuuden parissa? -julkaisut löydät Women4Cyber Finlandin Instagram-tililtä Kertaus verkostoitumisen hyödyistä

  • Keskustelemalla alan muiden ammattilaisten kanssa saat uusia näkökulmia ja pääset vaihtamaan ajatuksia mieltäsi askarruttavista teemoista.

  • Seuraamalla kyberalan toimijoita pysyt kartalla siitä, millaiset ilmiöt ja teemat ovat ajankohtaisia. Tästä on suuresti hyötyä oman ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

  • Verkostot mahdollistavat yhteydenpidon mielenkiintoisiin ihmisiin ja yrityksiin. Tästä on hyötyä erityisesti työnhaussa, sillä olemassa olevien verkostojen kautta törmää todennäköisemmin mielenkiintoisiin tehtäviin. Lisäksi lisätietojen kysely onnistuu helpommin, kun keskusteluyhteys on muodostettu.

  • Verkostoitumiselle ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Tärkeintä on kuunnella itseään ja löytää parhaiten itselleen sopivat tavat verkostojen luomiseksi. Mikäli kasvokkain tapaaminen jännittää, voi verkostojen rakentamisen aloittaa osallistumalla keskusteluun netissä. Alalle vasta pyrkivien kannattaa pitää silmällä etenkin aloittelijaystävällisiä tapaamispaikkoja ja tilaisuuksia. Esimerkiksi W4CFI tapahtumat on suunniteltu niin, että ne soveltuvat kaikille taustasta riippumatta.

  • Kuten muutkin ihmissuhteet, verkostoituminen vaatii aikaa, sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä. Vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä hyvin toimivat verkostot ovat luottamukseen ja yhteistyöhön pohjaava voimavara.

 

Verkostoituminen kasvokkain

Tapahtumat ovat oivallinen tapa verkostoitumiselle, sillä ne keräävät yhteen ison joukon samasta aihealueesta kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtumien teemasta ja sisällöstä on usein myös helppo ammentaa sisältöä keskusteluihin, mikä helpottaa uusiin ihmisiin tutustumista. Kasvokkain tapahtuvan keskustelun kautta luottamus rakentuu usein nopeammin, mikä mahdollistaa keskustelun laajempien aihealueiden ympäriltä.


Women4Cyber Finlandin tapahtumat

W4CFI järjestää säännöllisesti tapahtumia yhteistyökumppaneiden ja kannattajajäsenten kesken. Ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista löydät Women4Cyber Finlandin Meetupista, minkä kautta ilmoittautuminen tapahtumiin sekä jonotuslistalle tapahtuu.


Lokakuussa 2023 järjestettävä Women4Cyber Finland presents: Empowering Women in Cyber Security -tapahtuma inspiroi sekä kannustaa naisia hakeutumaan kyberin pariin. Maksuton tapahtuma soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille iästä ja taustasta riippumatta.


W4CFI:n tapahtumat on suunnattu ensisijaisesti naisille, mutta myös muut ovat tervetulleita. Tapahtuman kuvauksessa kerrotaan aina, millä kielellä tapahtuma järjestetään ja mitä tapahtuman ohjelmaan kuuluu. Tapahtumiin osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja kyberturvallisuudesta ja paikan päällä olevat vapaaehtoisemme tekevät parhaansa, jotta jokaisella olisi tervetullut ja iloinen fiilis tapahtumissa.


CitySec - Cold North

Suomessa (ja muualla Pohjolassa) järjestetään säännöllisesti kaupunkikohtaisia kyberaiheisia kokoontumisia, joissa alan asiantuntijat vaihtavat ajatuksiaan alan ilmiöistä mielenkiintoisten puheenvuorojen kautta. Ajankohtaisen tiedon aktiivisista CitySeceistä löydät virallisilta verkkosivuilta. Tarkempaa tietoa CitySecien toiminnasta löydät kunkin Secin omalta verkkosivulta.


Vinkki! Osa CitySeceistä (esimerkiksi HelSec) julkaisee tapahtumissa esitettyjä puheenvuoroja myös YouTubessa – mielenkiintoisiin puheenvuoroihin ja esityksiin voi siis tutustua myös etänä.


Disobey

Suomen suurin teknisen tietoturvan sekä hakkeroinnin tapahtuma Disobey järjestetään keväisin. Tapahtuma kokoaa yhteen laajan joukon alan ammattilaisia ja harrastelijoita. Tapahtuma pitää sisällään runsaasti puheenvuoroja, työpajoja sekä omaa toimintaansa esitteleviä kyberalan yrityksiä. Tapahtuman tunnelmaan voi virittäytyä Disobeyn sivuilta löytyvän haasteen kautta.


Mimmit koodaa

Erityisesti naisille suunnattu Mimmit koodaa -ohjelma murtaa IT-alaan liittyviä myyttejä ja stereotypioita yhteistyössä alalla toimivien yritysten kanssa. Kyberin sijaan pääpaino on koodaamisessa ja ohjelmistokehityksessä, jonka ympärille myös Mimmit koodaa -tapahtumat rakentuvat.


Koulujen ja yritysten tapahtumat

Suomessa koulut ja yritykset järjestävät aktiivisesti kyberaiheisia tapahtumia. Esimerkiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK on järjestänyt vuonna 2023 mielenkiintoisia kyberalan tapahtumia. Lisätietoja koulujen ja yritysten tapahtumista löydät muun muassa heidän verkkosivuiltaan ja somestaan.

 

Verkostoitumisen paikkoja verkossa

Verkostoituminen ja kyberaiheisiin keskusteluihin osallistuminen onnistuu myös verkon kautta.


Women4Cyber Finland - Discord

Women4Cyber Finlandin Discord-kanavalla voit osallistu kyberaiheiseen keskusteluun sekä suomeksi että englanniksi. Keskustelua voit käydä muun muassa työelämään ja uraan, opiskeluun sekä tapahtumiin liittyen. Lisäksi voit kysyä apua muilta itseäsi askarruttaviin asioihin. Women4Cyber Finlandin Discord-kanavalle löydät tämän linkin kautta.

 

Onnistunutta ja onnellista verkostoitumista, nähdään W4CFI’n tapahtumissa! ✨💜

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page