top of page

Kuukauden Roolimalli: Tiina VirtaKuka?

Tiina Virta, Security Advisor Posti Oy


Koulutustausta

Tietotekniikan BBA & MBA sekä Kyberturvallisuuden MSc


Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Tietokoneet ja se, miten niitä voidaan käyttää ihmisten avuksi.


Harrastukset

Laulaminen ryhmässä


Motto

“If you can’t explain it simply, you don't understand it well enough” –Einstein


Some:

https://fi.linkedin.com/in/tiina-virta-24310a

 

Tiina kertoo kiinnostuneensa huijauksista ja tietoturvallisuudesta jo ennen kuin tietokoneet tulivat toimistoille. Ennen uraansa IT:n parissa Tiina työskenteli vuosikymmenen kirjanpitäjänä ja kertoo olleensa toimiston "lisä-IT-tuki", koska osasi aina vastata kollegoidensa tietokoneisiin liittyviin kysymyksiin. Tiina törmäsi tällöin myös ensimmäiseen nigerialaishuijaukseen, joka saapui toimistolle postikirjeenä. Alanvaihto IT-alalle tapahtui vasta myöhemmin kaverin ehdotuksesta. Tiina aloitti IT-alan opinnot ja kertoo, ettei ole sittemmin katsonut taakseen.


Tiina aloitti alanvaihdon IT-tuesta ja on sittemmin työskennellyt useissa eri rooleissa ja asunut välissä ulkomaillakin. Vaikka Tiina kertoo, että itse työssä hän ei ole törmännyt ennakkoasenteisiin, työpaikan löytäminen oli haastavaa: “Ikä ja sukupuoli tuntuivat riippakiviltä työnhaussa. Koin, etten ole tyypillinen hakija IT- ja tietoturvallisuusaloilla.” Haasteista huolimatta hän ei luovuttanut ja työskentelee nyt tietoturvallisuuden tehtävissä. Nykyisessä työssä Postin tietoturvaneuvojana mielenkiintoisinta on Tiinan mukaan organisaation kansainvälisyys, ketteryys ja hyvät ihmiset ympärillä.


“Ikä ja sukupuoli tuntuivat riippakiviltä työnhaussa. Koin, etten ole tyypillinen hakija IT- ja tietoturvallisuusaloilla”

Tiina on kantanut tietoturvaan liittyvää kiinnostusta mukanaan niin kauan kuin muistaa. Erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat erilaiset huijaukset ja se, miten tietotekniikkaa voidaan käyttää rikollisella tavalla hyväksi ja miten hyväksikäytöltä puolustaudutaan. Tiina kertoo, että olennaista työssä tietoturva-alalla on osata viestiä asioita ymmärrettävästi alan ulkopuolisille henkilöille: “Puhun tekniikkaa ja puhun tavista. Olen kuin tietoturvallisuuden tulkki, joka auttaa näitä maailmoja ymmärtämään toisiaan.”


Puhun tekniikkaa ja puhun tavista. Olen kuin tietoturvallisuuden tulkki, joka auttaa näitä maailmoja ymmärtämään toisiaan.

Tiinan vinkki alalle pyrkiville:

Terveiset lukijoille:

Tiina kertoo yliopiston “Miten etsiä töitä” -kurssilla oppimansa asian: “Muista kertoa haastattelijoille myös se, mitä harrastat. Harrastukset kertovat sinusta paljon. Omalla kohdallani lauluharrastus viestii tiimipelaamisen taidoista, jotka ovat välttämättömiä töissä".

Älä anna minkään estää sinua. Jos et halua oppia uusia asioita, mikään ei saa sinua oppimaan. Mutta jos on palava halu oppia, mikään ei ole esteenä. Moni asia on motivaatiosta kiinni.

Women4Cyber Finlandin Kuukauden roolimalli -sarja nostaa esiin alalla työskentelevien ja vaikuttavien naisten uratarinoita. Näiden tarinoiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tieto- ja kyberturvallisuusalan monipuolisista työ- ja opiskelumahdollisuuksista sekä nostaa esiin henkilöitä, jotka omalla toiminnallaan inspiroivat muita. Tunnetko naisen, jonka uratarina on mielestäsi inspiroiva tai mielenkiintoinen? Voit ehdottaa Kuukauden roolimalleja lähettämällä henkilön nimen, yhteystiedot (sähköposti/puhelinnumero) ja lyhyet perustelut osoitteeseen: articles@women4cyberfinland.fiComments


Commenting has been turned off.
bottom of page