top of page

Kuukauden Roolimalli: Tiina Hentunen-VanninenKuka?

Tiina Hentunen-Vanninen, ID North Suomen liiketoimintojen vetäjä


Koulutustausta

Yo-merkonomi


Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

IAM (Identity and Access Management), Identity Security


Harrastukset

Valokuvaus ja luonnossa liikkuminen


Motto

Elä elämääsi täysillä ja tavoittele unelmiasi.


Some:

 

Tiina Hentunen-Vanninen on tehnyt pitkän uran IT-alalla ja kyberturvallisuuden parissa hän on ehtinyt työskennellä jo yli vuosikymmenen. Alunperin Tiinan ura sai alkunsa osittain sattumasta eli opiskelukaverin vinkistä 90-luvulla. Kaveri kertoi, että isoon IT-alan yritykseen haettiin assistentteja ja kannusti Tiinaa hakemaan paikkaa. Tiina oli juuri hankkinut kotiin oman 486 PC:n, joten itseluottamusta häneltä ei puuttunut.


Tiina sai paikan myynnin assistenttina, opiskeli itsekseen tietotekniikkaa työn ohessa ja siirtyi muutaman vuoden päästä myyntitehtäviin. Myynnin jälkeen tehtävät vaihtuivat vuosien aikana tuotepäälliköstä liiketoimintayksikön vetäjäksi, myös toisen yrityksen palveluksessa.


Tiina uskoo, että hänen laajan kokemuksensa vuoksi uusia mahdollisuuksia on tarjottu hänelle vuosien aikana yhä uudestaan. Omaa osaamistaan kannattaa ehdottomasti tuoda esille.

Vuonna 2013 Tiina lähti muutaman kollegan kanssa perustamaan uutta yritystä, joka keskittyi IAM:iin eli identiteetin- ja pääsynhallinnan ratkaisuihin ja palveluihin. Myöhemmin yritys myytiin ja kesästä 2022 lähtien se on ollut täysin Pohjoismaissa toimivan ID Northin omistama. Tiina toimii nykyisin yrityksen Suomen liiketoimintojen vetäjänä.


Tiina uskoo, että hänen laajan kokemuksensa vuoksi uusia mahdollisuuksia on tarjottu hänelle vuosien aikana yhä uudestaan. Omaa osaamistaan kannattaa ehdottomasti tuoda esille. Tiina mainitsee pitäneensä siitä, että työtehtävät ovat olleet hyvin monipuolisia ja roolit vaihdelleet matkan varrella.


Tiinalla on vahva osaaminen identiteetin- ja pääsynhallinnan ratkaisuista ja hänen aito innostuksensa aiheeseen paistaa puheesta selvästi läpi. IAM:ia voi Tiinan mukaan pitää perustana kaikelle tietoturvalle ja juuri sen vuoksi se on mielenkiintoista. Monet asiat kyberturvallisuusalalla menevät koko ajan monimutkaisemmiksi, mikä tarkoittaa alalla työskentelevälle jatkuvaa opiskelua. Tiinaa se ei haittaa, koska hän kokee työskentelevänsä merkityksellisten asioiden parissa.


Tiina itse on kokenut, että naiseudesta on ollut omassa työssä etupäässä hyötyä ja hän rohkaisee naisia hakeutumaan kyberturvallisuusalalle.

Puhe kääntyy kyberturvallisuusalan tasa-arvotilanteeseen, jossa Tiina näkee edelleen paljon parannettavaa. Hänellä on omakohtaista kokemusta siitä, kuinka haasteellista on yrittää löytää naispuolisia asiantuntijoita käyttö- ja pääsynhallinnan tehtäviin. Tekijöitä on yksinkertaisesti edelleen todella vähän, ja se selvästi harmittaa Tiinaa.


Tiina itse on kokenut, että naiseudesta on ollut omassa työssä etupäässä hyötyä ja hän rohkaisee naisia hakeutumaan kyberturvallisuusalalle.


Puhe kääntyy kyberturvallisuusalan tasa-arvotilanteeseen, jossa Tiina näkee edelleen paljon parannettavaa.

Tiinan vinkki alalle pyrkiville:

Terveiset lukijoille:

Jos kyberturvallisuus alana kiinnostaa sinua, niin uskalla ottaa tarvittavat askeleet siihen suuntaan, joko opiskelun tai töiden kautta. Go for it!

Innostuksen ja kiinnostuksen lisäksi jatkuva oppiminen on tällä alalla kaiken a ja o.


Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page