• W4CFI Articles

Kuukauden Roolimalli: Sini Ruohomaa


Halu yhdistää harrastus ammatiksi vei Sini Ruohomaan alun perin tietojenkäsittelytieteen pariin. Yliopisto-opinnoistaan Ruohomaa vietti kaksi vuotta Norjassa. Siellä ollessaan hän päätyi lukemaan kirjoja kryptografiasta. Aihe herätti hänessä mielenkiinnon, ja Ruohomaa kävi kaikki aiheesta löytämänsä kurssit yliopistolta. Väitöskirja syntyi luottamuksen hallinnasta vuonna 2012. Väitöskirjan valmistuttua Ruohomaa vieraili Nice Tuesday -naisverkoston tapahtumassa, jossa yliopiston tietoturvapäällikkö piti esitelmän kansallisesta kyberturvallisuusstrategiasta. Puheenvuoron myötä Ruohomaa koki, että hänenkin on

ryhdyttävä tekemään jotain konkreettista. Tämä päätös vei hänet lopulta Ericssonille kryptografian asiantuntijaksi.


Teams-puhelun ruudun takaa Ruohomaasta paistaa positiivinen energia ja puheesta välittyy aito innostus muiden ihmisten auttamiseen ja tietoturvaongelmien ratkaisemiseen. Nykyään hän työskenteleekin tietoturva-alan huippuosaajien kanssa ja pystyy työssään oppimaan uutta muilta sekä jakamaan omaa osaamistaan. Kiinnostus tiedon levittämiseen kumpuaa kenties akateemiselta uralta, mutta erona akateemiseen uraan on, että nykyisessä työssä on suora vaikutus käytännön maailmaan.


”Tykkään siitä, että minulla on positiivinen ja konkreettinen vaikutus ihmisten elämään.


Toisaalta työni ansiosta kommunikointi verkossa on turvallisempaa, ja toisaalta auttamalla kollegoita teen heidän arjestaan helpompaa ja parempaa.”


Kysyttäessä työn haastavuudesta Ruohomaa nostaa esiin omien resurssien rajallisuuden.


”Työsarkaa riittää aina ja omia tehtäviään joutuu priorisoimaan ja valitsemaan omat

taistelunsa.”


Mitä tulee kyberalan diversiteettiin, Ruohomaa toteaa elävänsä organisaationsa ihanassa kuplassa, jonka ulkopuolella naisten asema ei ole tasa-arvoinen. Ratkaisuksi hän ehdottaa rakenteiden muokkaamista sellaisiksi, ettei yksilö kärsisi erilaisuudestaan. Esimerkiksi kun tiedetään, etteivät naiset yleensä pyydä itselleen parempaa palkkaa, tämän huomioiva johtamispalvelu tekee aktiivista palkkojen tasapainotusta pyytämättäkin. Tukevat rakenteet edistävät diversiteettiä, mikä on monimutkaisempaa kuin monokulttuuri, mutta ryhmän ajattelun laatu ja hyvinvointi paranevat.


Vinkiksi alalle pyrkiville Ruohomaa kehottaa löytämään oman nurkan, jossa muilla on tarvetta

asiantuntijalle tai tekijälle. Täyttämällä selkeän tarpeen ei tarvitse kilpailla muiden kanssa, varsinkin kun työskentelee alueella, jossa tekijöistä on pulaa.

Kuuma peruna

Sinin terveiset

"Kvanttikrypto on hypekäyrän huipulla. Olen tyytyväinen, että

kryptografia on saanut tästä tuulta purjeisiin, mutta kolikon

kääntöpuolella on ns. käärmeenöljymyyjät. Suosittelen kaikissa

hypekäyräteemoissa kaatamaan jäitä hattuun."

“Hahmotetaan oma arvomme. Ei anneta kettumaisuudesta rekrytointietua,

vaan valitaan kivoja työporukoita ja mennään muualle paikoista, joissa

meitä kohdellaan huonosti. Tekee tosi hyvää mielenterveydellekin.”